Linda Holberg

Under mina 18 år som professionell sångerska har jag haft förmånen att göra många olika saker. I huvudsak har jag varit showartist och synts i många olika sammanhang.

Det började med Grands Cabarét  i Borås, sedan följde ett antal år med den egna showgruppen ShowBlizz som bland annat gjorde egna krogshower tre år i rad i Stöten, Sälen.
Därefter har jag jobbat i
 många år som sångerska där företagsevents, julshower, underhållning på båtar med mera har stått på schemat.

Senaste åren har jag turnerat som förband till flera kända artister såsom Hasse Andersson, Samir & Viktor, Dolly Style samt Molly Sandén. Jag gör även en hel del jobb som körsångerska där jag backar upp många artister inom Sveriges kändiselit.

En mycket trevlig julbordperiod där vi framförde 90-talsshowen ”Four seasons of the 90´s” på Gamla Ullevi med Jenny Silver och Rockcircus har bl.a. utmynnat i att Jenny och jag har inlett ett mycket spännande låtskrivarsamarbete.

Bland tidigare meriter finns även en medverkan i TV3:s Copycat Singers, 2011  där jag tävlade bland fyra andra Shirley Clamp-kopior. Detta i konkurrens med artisten själv. ☺

Till hösten 2016 kan man även se mig medverka som körsångerska i husbandet under ett par program i SVT:s produktion Doobidoo.

Har under åren haft förmånen att jobba med många av Göteborgs främsta coverband och trubadurer. Ett av dessa samarbeten, i det här fallet Partypatrullens gitarrist Mats Johanson mynnade ut i soloplattan The Woman in Me. I processen med skivan fick vi användning av mina gamla låtar som bara hade legat och ”skräpat” i byrålådan, dessutom skrev vi ytterligare ett antal. 

Recension av skivan:

”Efter att ha skrivit låtar åt bland annat ”The Poodles” och ”CC & Lee”, är det dags att ta klivet ut som soloartist. ”The Woman in Me” är en själfull resa genom en unik kombination av genrer och intryck som kommer från en bred och mångsidig karriär. Pop, rock, country, bossa nova, jazz. Etiketten sätter ni!”

Gå gärna in och lyssna på Spotify!

Idag arbetar jag som frilansande sångerska, och samarbetar med såväl musiker, showartister och inte att förglömma en av Sveriges bästa luftakrobater, Maria Zeniou (www.zeniou.nu). Tillsammans skräddarsyr vi showkoncept och events efter kundens önskemål.

Jag är även flitigt anlitad sångerska på bröllop, dop och begravningar. Om så önskas ser jag till att ni får högklassig underhållning under hela evenemanget med mig som solist eller ihop med en eller flera musiker.

”Linda Holberg är en kompetent sångerska med stor bredd vilket gör det mesta möjligt. Hon slänger sig obehindrat mellan jazz, schlager, pop och hårdrock – ja till och med jojk och kulning har stått på dagordningen under ett större event med nordiskt tema. Linda håller alltid lika hög klass oavsett tillfälle eller uppdrag. Jag är mycket stolt över att ha Linda Holberg som min samarbetspartner.”
Maria Zeniou, Zeniou Event